Roadtrip!

Jahapp, nu bär det av på roadtrip imon igen, denna gången siktar vi på albany, nere på sydkusten ser det ut som. Annars har det inte hänt så mycket mer spännande, mer än att jag är förkyld och att vi köpt nya däck till vår bil. Däremot har det hänt nåt ospännande, nämnligen att linsen på min kamera är väldigt smutsig, vilket innebär att i stort sett alla bilder jag tagit är bajs, så jag ska ta och rensa ur den så kvickt jag kan för att kunna nyttja den igen och visa fina bilder. En bild från vår resa till merridin blev bra dock, och den lägger jag upp här. Den talar också en del i fråga om hur vädret har varit. Det har ju varit en hel del regn och grådassigt, tyvärr. Men det tar sig nog i sinom tid.




Fridens!

Aomäääään!

Hej!

Det var ju som bekant ett tag sedan jag skrev, mestadels beror det på att internet är lite svårare att komma åt på ett bekvämt sätt än vad man kan tro! Men nu har vi iaf bytt vandrarhem, från planet inn, vilket var ganska uselt, till OZI inn istället. Här är det supernice, alla är trevliga och sansade och dessutom så har de wifi, så jag kan skriva på svenska med min egen dator. Dock är internet sjukligt långsamt, så det tar tiotusen år att ladda upp en bild. Emil håller på att slänga upp ett par bilder och efter honom ska jag ge det ett försök. Vi har även en parkeringsplats för bilen precis utanför dörren helt gratis, vilket är bra det med.

Bilen ja, vi har ju köpt en sån. En jeep cherokee från 96 som går som en liten pärla. 4.0l v6 under huven, men den dricker inte så farligt mycket trots allt.

Det är en rätt bra lägesrapport för hur det står till just nu.


Nu tänkte jag berätta lite mer om vad vi har gjort förnågot under den senaste tiden.

I fredags lämnade vi Planet Inn i vår nya bil och åkte 300km rakt ut i ingenstans för att hälsa på Petter, en kamrat från sverige. Vi kom ut dit, drack lite öl sånt där som man gör mitt ute i ingenstans. Det var trevligt att prata lite svenska :) När vi skulle lämna Merredin, som "stan" hette, för att åka tillbaka till Perth, så hade petter och ikumi(petters flickvän) en kille från Pest Control där, som sa åt oss att på vägen skulle vi stanna på John Forest Nationalpark och ta en öl på tavernan där. Sagt och gjort, vi stannade till där, tog varsin öl och vips så ser vi att ca 5m ifrån vårt bord ligger ungefär 25 kängrur och softar i solen! Det var riktigt coolt att se så tama, men ändå vilda djur. Efter en stund åkte vi vidare och kom strax in i en liten håla som hette Mudarin, där vi stannade till, åt på KFC och så såg vi en musikaffär. Dit var vi ju tvugna att gå, och till Emils förtret så köpte jag mig en babyblå ukulele!

Väl framme i perth så körde vi lite vilse, men det ordnade sig ganska fort och vips var vi framme på detta vandrarhemmet. Ett par timmar kom även våra holländska kamrater, Bas och Thijes, till vandrarhemmet, med en present till oss, en liten söt blockflöjt. De hade haft en riktig skitdag, då deras bil hade totalhavererat mer eller mindre, och de fick lämna in den till en mekaniker för lagning. Det hade kostat 400$ och de kommer inte få tillbaka bilen förrän fredag :/

Idag när vi vaknade traskade vi hurtigt ner till stan. Bussen må vara gratis, men det tar bara 20min ner till centrum ändå så man kan ju lika gärna gå tänkte vi. När vi kommit lite längre än halvvägs så började det dugga i nån minut. Sen fullkomligt öste det ner. Riktigt mördarregn. Men vi gick vidare, lite regn har ju ingen dött av :)
Väl nere i stan så gick vi in på banken och hämtade ut våra bankkort och sen gick vi vidare till ett Taxoffice för att styra upp vårat taxfilenumber. Tyvärr tar det ungefär 28 dagar innan man får det, men vi har ju det påväg iaf.

Och för er som vill prata med mig så har jag ju en mobiltelefon nu med, mitt nummer är +61405660161. Så nu kan ni nå mig! :D

Det var nog allt jag hade att skriva om för den här gången. Ta nu hand om er därhemma, och gör inget som inte jag hade gjort! Puss!

Finally...

Since I dont know how to use our swedish lettering on an australian keyboard, ill just write in english for the time being...

Ok, so we arrived friday and thought that the hostel were pretty sweet. Drank a couple of beers in the sun with the people who live here with us. But the longer we've been here the worse the hostel feels. But ill touch that more on swedish later on. We've met two hilarious dutchmen who who we are probably going with for some time after perth aswell, since we get along pretty good. We've been to the beach one time, it was almost 35degrees warm that day, and the waves were soooooo big. Going out into the water and getting hit by the waves were awsome, but a bit tiring though. Water holds a pretty good punch when in waveform :) Also we've met up with petter a few time to hang out in some pubs and stuff, but as with the hostel ill get back to that in swedish later...

Tomorrow were going with the dutch to look at cars, and since one of them is actually a car mechanic, that feels pretty good.

I guess thats all for now.

xoxo

Wöou, Elektriskt Vatten, wöou!

Ja, nu har jag remake'at mig klart inför bortresningen. Jag har rakat mig. Jag har satt i ringen i läppen igen. Det var baskemig typ fyra månader sedan jag hade i den ska ni veta! Men den slank in nästan utan problem. Bara att trycka långsamt och ta det försiktigt. Nog för att det spänner en aning, men inget blod, så det chill! Weyo!

Här kommer ett gäng remake-bilder, samt de requestade bilderna på min tatuering.



Före rakning och ringning.


Efter rakning
Notera det söta halsbandet, min snälla mami har gjort det till mig :*


Innan ringningen


Efter ringning (titta inte på fnaset till höger xD)


En tattoobild får räcka. Det var så jobbigt att ta kort på armen själv :D


Nu vill jag ta tillfället i akt och säga hejdå till alla som jag åker ifrån. Jag kommer sakna er. Detta är det sista inlägget jag skriver innan vi åker, vilket innebär att det kan ta ett tag innan nästa inlägg publiceras. Men misströsta icke! Jag ska göra allt som står i min makt för att hiva upp massa bilder och spännande berättelser om min och emils jakt efter våra inre barn, eller vad vi nu letar efter xD

Puss!



Nu jävlar...

Ja, nu är klockan nio ungefär. Vilket innebär att jag väldigt snart. Närmare bestämt om 10 timmar. Eller ja, då flyger vi iväg, men hemifrån åker vi om sex timmar typ. Spännande! Jag är lite för igång just nu för att skriva nåt vidare vettigt, men jag tänkte mig att jag skulle åtminstone slänga upp lite bilder och sådär.



Allt jag tar med, bortsett från kläderna jag åker i, framlagt...

 

Samma som på förra bilden, fast vaccuumpackat...

 

Och slutligen allt nerpackat i väskan, som i sin tur är nerstuvad i en säck.

14kg väger det, och det är allt jag kommer ha på mig 10-12 månader framöver...


Nu är det dags för lite slutfix, åka iväg med bror för att införskaffa lite dricka etc. Senare kommer det upp fler bilder, efter förfrågan, på mig, innan och efter jag rakat mig och hur min tatuering blev till slut.

L8r
Puss

Avskedsfest

Ja, nåt åt det hållet var det ju iaf. Mer fotbollsfest kändes det som. Och efter fotbollen dök det upp massa randoms, vilket inte var så spännande, då det helt plötsligt inte funkade att ha bara en musikanläggning igång, så alla dessa okända tjejer startade hög musik lite här och där. Vid ett tillfälle var det tre olika anläggningar igång, vilket inte avger ett ultimat ljud för oss dödliga. Om de här tjejerna kan lyssna på tre olika låtar samtidigt och uppskatta det, ja, då är jag avundsjuk.

Eller nej, det är jag faktiskt inte. Jag ljög, förlåt.

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om kvällen mer, så jag låter bli. Det var en random kväll i stort sett...

puss!

Amazing Horse

Ja, mina vänner. Jag har gjort det. Det där som man inte ska göra egentligen. Det som alla tycker illa om, förutom de som gör det, för enligt dom är det coolt. Flashloopar är inte coolt. Men likförbannat har jag mer eller mindre förälskat mig i en. Inte bra alls. Jag har, sedan jag såg den första gången, predikat om just Amazing Horse till i stort sett alla jag träffat. Jag har sett den vid minst två tillfällen per dag sen dess, olika länge varje gång, med ett personligt rekord på ca två timmar. Har jag blivit en /b/-person? Jag lägger med en länk här till loopen, så får ni bedöma själva...

Amazing Horse


Nu är det inte långt kvar tills vi åker. Eftersom klockan är efter tolv, så är det ju den 10e nu, vilket innebär att om fem dagar så åker vi. Väldigt blandade känslor, lite som en berg-och-dal-bana. Ibland så känns det rätt jobbigt att bara åka ifrån familj och vänner sådär hipp som happ, och ibland så längtar jag till den 15e så mycket att det nästan gör lite ont i mig. Men nu är det dags snart, och även om man kanske inte erkänner det riktigt än så börjar resenerverna sätta in lite. Tur att jag har emil med mig, så vi kan lugna varann lite iaf :)

Imorgon ska vi iväg med familjen på 70årskalas för farmor(grattis så mycket!) och efter det är det en avskedsfest i miniatyr hemma hos emil. Det är faktiskt planerat med ett festrum och ett fotbollsrum, för dom som vill se sverige-danmark också.

Detta var nog allt just nu, återkommer förmodligen på söndag, kommer nog inte ha så mycket tid att skriva imon nämnligen.

Puss!


Nystart

Ja, som rubriken antyder så har min blogg härmed dött och återuppstått ur sin egen kod, likt en fågel fenix ur sin egen aska. Oerhört poetiskt...

Hur som helst så ska jag faktiskt hålla liv i denna lilla avstjälpningsplats för text den här gången. Jag ska åtmindstone göra allt som står i min makt för att hålla den vid liv och vara så aktiv jag kan. Mest av allt för familj och vänner skull, få jag faktiskt flyr landet tillsammans med en av mina bästa vänner i ungefär ett år. Detta inlägget blir på något vis ett startskott för den "nya" bloggen. Planen är väl att ha en rätt allmän inriktning men med en liten resetwist. eller nåt. Fan va pretto det blev. Jag kommer skriva om vad jag och emil gör i australien helt enkelt. Varför skrev jag inte så direkt? Äsch, nu har jag skrivit det iaf. Och nu ska jag sluta föra en monolog med mig själv också. Sådär. Nu var det klart.



Jag har, som ni nog kan misstänka, gjort ungefär tusen saker i förberedande syfte innan resan, vilket jag tänkte att jag skulle kunna behandla nu, när jag ändå sitter och skriver. Vad tror ni om en... punktlista?


Jag har inför resan:
  • Skaffat visum (känns ganska viktigt, aldrig varit så sugen på livet som illegal invandrare)
  • Köpt biljett (känns nästan ännu viktigare, då jag inte är sådär superduktig på att simma)
  • Köpt badbyxor (bra att ha ett par som passar, nu när man ändå har gått och blivit muskel-lös)
  • Köpt tusen saker till (väska, packpåsar, skor, kläder och blä blä blättan blä. Kan ju inte ha en lista på mina inköp här liksom, jag är ju trots allt inte isabella löwengrip)
  • Tatuerat klart min arm (Super Mario <3)
  • Fixat internationellt körkort (dumt att hamna i finkan på andra sidan jorden pga olovlig körning)
  • Fixat nytt pass (med fingeravtryck i ett hemligt litet chip nånstans xD )
  • Katalogiserat alla mina filmer (som samlare blir det ett par stycken)
  • Katalogiserat alla mina spel (som galloperande supernörd så blir även spelen ett par)
  • Packat ner ovanstående underhållningsartiklar (inga filmer eller spel på ett år, hur ska detta gå?!)
  • Genomfört cleaning of doom i mitt rum (tom skurat golvet!)
  • Styrt upp bilen till nyskick (typ nyskick, man får ju aldrig tillbaka den underbara doften av ny bil)

Ovanstående är inte sorterat på nåt vis, jag skrev bara i den ordningen som ploppade upp i mitt lilla hufvud. Tror för övrigt att detta var allt jag hade att skriva för tillfället, så sluta läs och gå till sängs. Eller nåt...

Puss!

RSS 2.0